Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Carolien Knipscheer

Carolien Knipscheer is oedeemfysiotherapeute bij LOF en daarnaast yin yoga docente. Iedere woensdag geeft ze speciaal voor LOF yogales.

Carolien is oedeemfysiotherapeute en heeft ruim 6 jaar ervaring met de behandeling van clienten met oedeem en/of kanker. 

Biografie

Carolien heeft in 2007 haar opleiding fysiotherapie afgerond in Groningen en is sindsdien werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Hier kreeg ze veel te maken met oncologische patienten waardoor haar interesse in oedeemfysiotherapie werd gewekt. In 2011 heeft ze het diploma voor oedeemtherapie aan de Vodder opleiding gehaald. Sindsdien is ze werkzaam als oedeemfysiotherapeut en heeft ze verschillende cursussen gevolgd ter verdieping en verbreding van haar vakgebied. Zo heeft ze de opleiding fascie technieken gevolgd om fibrosering en littekenweefsel na operatie en/of radiotherapie te verminderen. Daarnaast heeft ze de opleiding ‘oncologische clienten en fysiotherapeutische mogelijkheden' gevolgd.

Carolien is sinds 2015 lid van het FONN (Fysiotherapie Oncologie Netwerk Noord).  Dit netwerk is gestart om een goede revalidatie te bieden aan patienten met kanker of kanker in de voorgeschiedenis. Carolien is een kundig lymfoedeemtherapeut met een opgeruimd karakter. Ze kijkt er naar uit om samen met de client te werken aan herstel.

 Yin Yoga

Na operaties en/of radiotherapie kan littekenweefsel ontstaan met als gevolg een beperking in de beweging. Door het beoefenen van yoga wordt littekenweefsel soepeler en gewrichten beweeglijker. 

Yin Yoga is een ontspannen vorm van yoga waarbij spier en bindweefsel gerekt wordt op een passieve maar toch intensieve manier door een yoga houding lang aan te houden (2-5 min).

Yin Yoga is een tegenhanger van het met talloze prikkels gepaard gaande snelle hedendaagse leven. Als men langere tijd in de houdingen verblijft, kan deze vorm van yoga een meditatief en rustgevend effect hebben.

Ons team

LOF bestaat uit vier gedreven, enthousiaste therapeuten met ruime ervaring in de behandeling van oncologische en lymfologische clienten. Wij zullen er alles aan doen om de zorg te bieden die u verdient.

Joyce bosman

'Soms moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit!'

Lees meer

JOSE VOS

'Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is.'

Lees meer

Margot Suelmann

Zorgen moet je doen! Niet maken...

Lees meer

Carolien knipscheer

'Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen!'

Lees meer