Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

LPG Endermologie

10 oktober 2017

*** N I E U W  B I J  L O F ***

Sinds september 2017 zijn de behandelmogelijkheden van oedeem, littekens en verhard bindweefsel (fibrose) bij LOF uitgebreid. Een nieuw apparaat combineert een zuigwerking op de huid met een rolmassage. Endermologie is een intensieve bindweefselmassage welke bij zowel mannen als vrouwen wordt toegepast en waarbij de druk in het onderhuids bindweefsel verminderd. Stofwisseling en doorbloeding nemen toe, waardoor afvalstoffen beter worden uitgescheiden. Endermotherapie wordt uitgevoerd met een LPG® (LPG zijn de initialen van de uitvinder Louis Paul Guitay) apparaat door een gediplomeerde oedeemfysiotherapeut. Als praktijk voor oedeem- en oncologiefysiotherapie kunnen wij endermologie bij verschillende aandoeningen toepassen.

Grote vooruitgang
Deze LPG®Techniek heeft een grote meerwaarde voor de oedeemfysiotherapeut als aanvulling op de reguliere behandeling van manuele lymfdrainage, oefentherapie, fascie technieken en zwachtelen. De liftende en zuigende werking van het LPG apparaat biedt met name uitkomst voor het behandelen van verhard littekenweefsel dat het bewegen beperkt. Denk bijvoorbeeld aan een afname van de beweeglijkheid van de arm na een borstoperatie.

Toepassingen van LPG®Techniek
De methode is uniek voor weefselherstel. De LPG®Techniek is veelzijdig inzetbaar.

  • lymfoedeem
  • lipoedeem
  • littekens door trauma (operatie, brandwonden of andere verwondingen)
  • fibrose
  • vermoeide benen
  • na operaties
  • vastzittende vetophopingen (panniculose)
  • bestraalde huid
  • huidverslapping (na bijvoorbeeld liposuctie/reductiechirurgie)

Resultaat van de LPG® behandeling bij oedeemfysiotherapie
Wij zien goede resultaten bij patiënten die last hebben van oedeem, lipoedeem en/of fibrose. Dankzij de intensieve bindweefselmassage wordt zoals gezegd de doorbloeding sterk bevorderd, vetophopingen worden los gemaakt en gezien het feit dat de doorbloeding sterk op gang komt door deze massage, worden de afvalstoffen direct versneld afgevoerd.
Als oedeemtherapeut passen wij het LPG® apparaat steeds vaker toe in combinatie met onze oedeemfysiotherapie, met groot succes!

Resultaat van de LPG® behandeling bij littekentherapie
Ook patiënten met littekens merken dat endermologie het littekenweefsel versneld soepeler maakt. Dankzij de intensieve massage met behulp van het LPG® apparaat wordt het slechte collageen afgebroken waardoor het goede, soepele collageen hiervoor in de plaats kan komen. Natuurlijk geldt ook hier dat door de extra doorbloeding de afvalstoffen versneld worden afgevoerd en de voedingsstoffen beter worden aangevoerd.