Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Vergoedingen Fysiotherapie 2017

2 december 2016

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2017 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Kijk in het overzicht om te ontdekken welke veranderingen er bij uw verzekeraar hebben plaatsgevonden.

Er zijn nog een aantal zorgverzekeraars die onder bepaalde voorwaarden onbeperkt fysiotherapie vergoeden in 2017.

In Nederland kennen we een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Kortweg kan worden gesteld, dat fysiotherapie voornamelijk wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en beperkt vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén eigen risico kost.

Uw fysiotherapeut kan door een rechtstreekse verbinding met alle verzekeraars uw polisgegevens controleren en u voorlichten over uw mogelijkheden. Zo weet u altijd voor aanvang van uw behandeling hoe uw vergoeding geregeld is.

Basisverzekering
Bij bepaalde chronische aandoeningen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Uit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. Bij bepaalde chronische aandoeningen kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering.
Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt, dat de eerste 9 behandelingen fysiotherapie gedekt worden door de basisverzekering, met de mogelijkheid van nog 9 extra behandelingen. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basiszorgverzekering worden gedekt. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter wel dat alle behandelingen worden vergoed.
Bij de basisverzekering is er sprake van een verplicht eigen risico.

Aanvullende verzekering
Het is dus mogelijk dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening, die niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij raden u daarom aan een passende aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. 

Wanneer onze praktijk geen overeenkomst met uw zorgverzekeraar heeft afgesloten, krijgt u een rekening thuisgestuurd. Wanneer in uw polisvoorwaarden staat dat u voor fysiotherapie bent verzekerd, kunt u vervolgens deze rekening naar uw zorgverzekeraar sturen. Uw zorgverzekeraar zal de rekening daarna (gedeeltelijk) aan u vergoeden.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Wij hopen dat deze informatie u helpt in het maken van een keuze voor zorgverzekering voor 2017!