Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Fysiotherapie

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of, gewoon door ouder worden.

Leven is bewegen. De fysiotherapeut helpt u om
zo goed mogelijk te bewegen.

LOF beschikt over ervaren
oedeemfysiotherapeuten en oncologiefysiotherapeuten.

Wat doet LOF 

Lymfologie & Oncologie Fysiotherapie verzorgt onder de naam LOF gespecialiseerde fysiotherapie aan patiënten met lymfoedeem, lipoedeem en kanker. Door middel van fysiotherapie worden klachten zoals oedeem, pijn, spanning en bewegingsbeperking behandeld. LOF beschikt over jarenlange kennis en ervaring. Door middel van oedeemfysiotherapie en oncologische fysiotherapie leren we patiënten door zelfmanagement meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden en/of beperkingen van de aandoening. Voorop staan daarbij preventie en kennis over het ontwikkelen of verergeren van klachten. Wij proberen de cliënt zoveel mogelijk zelf het roer in handen te geven, waarbij kwaliteit van leven voorop staat.

Oedeem kan ook ontstaan door orthopedische operaties, zoals voorste kruisband reconstructie (VKB), een nieuwe knie (TKA) of een nieuwe heup (THA). Orthopedisch ingrepen zijn veelvoorkomend in Nederland, het aantal voorste kruisband reconstructies per jaar wordt geschat op 6000. Afname van zwelling is een behandeldoel in de vroege fase van revalidatie na een reconstructie en is belangrijk voor het bevorderen van het herstel. Door afname van zwelling wordt de mobiliteit vergroot en de pijn verminderd. Manuele lymfedrainage (MLD) in combinatie met compressietherapie en/of tapen wordt met succes veel toegepast bij een gezwollen gewricht a.g.v. een orthopedische operatie. LOF werkt nauw samen met (sport)fysiotherapeuten, waarbij LOF u begeleidt in de direct postoperatieve periode en de (sport)fysiotherapeut de verdere revalidatie en terugkeer naar werk/sport begeleidt. Dus heb jij vocht in je knie, heup, schouder of ander gewricht als gevolg van een operatie? Neem dan contact op met LOF!

Maak een afspraak

050 - 211 19 29

info@loffysiotherapie.nl