Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Wat heeft LOF te bieden?

Naast oedeem- en oncologie fysiotherapie biedt LOF ook verschillende trainingen aan zoals yin yoga en de lipoedeem workout. En wist je dat je als zorgprofessional ook scholing kunt volgen bij LOF over onder andere compressie, lymftaping en diagnstiek? Neem contact met ons op!

Lipoedeem workout

Trainen is goed voor iedereen, maar zeker als je lipoedeem hebt. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met lipoedeem 30% minder spierkracht hebben. Dan kun je je ook voorstellen dat traplopen, fietsen of lang staan vermoeiend is voor de benen. Maar hoe moet je trainen, als de benen snel zwaar en vermoeid aanvoelen? 

Lees meer

Endermologie

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage waarbij de druk in het onderhuids bindweefsel verminderd. Stofwisseling en doorbloeding neemt toe, waardoor afvalstoffen beter worden uitgescheiden. Deze relatief nieuwe techniek lijkt een positief effect lijken te hebben op het huid- en vetweefsel.

Lees meer

Zelfmanagement
cursus

LOF vind het belangrijk dat iedere patient zelf goed weet wat lymfoedeem is en hoe dit behandeld kan worden. Tijdens deze cursus leer je als patient zelf o.a. meten, masseren en zwachtelen. Neem zelf het roer in handen!

Lees meer