Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Borstkankervereniging Nederland

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is een professionele patiëntenorganisatie voor iedereen die te maken heeft (gehad) met borstkanker en/of een erfelijke of familiaire aanleg voor borstkanker heeft. LOF is partner van BVN en organiseert gezamenlijke thema bijeenkomsten.

Carin Pool Voedingsbureau

Bij carinpool voedingsbureau zijn 5 gespecialiseerde diëtisten werkzaam met de vaste overtuiging dat juist met voeding iedereen gezondheidswinst kan behalen of het nu gaat om afvallen, hart-en vaatziekte, oedeem of kanker. LOF werkt nauw samen met de dietisten en heeft in de loop der jaren veel kennis vergaard over de rol van voeding bij lipoedeem, lymfoedeem en kanker.

CompressieZorg

CompressieZorg bestaat uit een aantal consulenten therapeutische elastische kousen en is opgezet door Ina Sissingh; zij meet al ruim 20 jaar therapeutische elastische kousen aan. De samenwerking met deze consulenten is erg nauw tijdens de behandeling van clienten met oedeem en oncologie.

Declacare

DeclaCare heeft zich als online apotheek gespecialiseerd in de levering van compressie-, litteken- en wondproducten. Uw LOF therapeut kan de benodigde materialen rechtstreeks voor u bestellen. Scheelt u weer een ritje naar de apotheek en u krijgt precies wat de therapeut nodig heeft!

Expertise Centrum Lymfologie Drachten

Doel van het Expertisecentrum lymfo-vasculaire geneeskunde (ECL) is diagnostiek en behandeling van lymfoedeem. Patiënten uit heel Nederland maar ook daarbuiten komen naar het ECL voor een diagnose en om het unieke behandelprogramma te volgen. LOF werkt nauw samen met Nij Smellinghe en verwijst u door waar nodig.

Fysiosportief

We zijn partner van Fysiotherapie Groningen fysiosportief! Fysiosportief is een fysiotherapiepraktijk aan de Vechtstraat 52-54 in Groningen. Op de locatie van fysiosportief verzorgen wij oncologische revalidatie en training bij lipoedeem.

Hamelhuys

Het Hamelhuys is het eerste en enige inloophuys in Groningen. Hier kun je (gratis) binnenlopen voor een kop koffie, een gesprek, hulp, coaching en leuke, creatieve en sportieve activiteiten tijdens en na de behandeling van kanker. LOF verzorgt wekelijks op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur een gratis inloopspreekuur in het Hamelhuys.

Het Behouden Huys

Het Behouden Huys biedt kankerpatiënten en hun naasten professionele en betrokken begeleiding bij de verwerking van de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van hun ziekte. Mochten wij tijdens de behandeling blokkades opmerken die niet met oedeem- en/of oncologiefysiotherapie te behandelen zijn, dan kunnen wij u desgewenst in contact brengen met Het Behouden Huys.

IKNL - Oncologisch Revalidatie Netwerk

Revalidatie vermindert de gevolgen van kanker(behandelingen) zoals vermoeidheid en depressie en verbetert de kwaliteit van leven en het functioneren in zowel de werk- als de privésituatie. Het IKNL heeft een netwerk in het leven geroepen waarin verschillende professionals kennis en ervaring met elkaar delen. LOF is lid van dit netwerk.

Margreet Dik mammacare specialist

Margreet Dik mammacare specialist is gespecialiseerd in het aanmeten van borstprotheses en de daarvoor bestemde lingerie. Dit kan zowel in de prive sfeer thuis, als op een aanmeetlocatie.

Martini Borstcentrum

Patienten die in het Martiniziekenhuis behandeld worden voor borstkanker kunnen rekenen op korte lijntjes met de oedeemfysiotherapeuten van LOF. We hebben regelmatig overleg om de beste zorg te bieden tijdens het gehele behandeltraject. Daarnaast houdt LOF wekelijks op woensdagochtend spreekuur op het Martini Borstcentrum.

Mea Fysio Harkstede

Op onze locatie in Harkstede werken we nauw samen met de fysiotherapeuten van Mea Fysio Harkstede. Soms is een multidisciplinaire aanpak gewenst om de klacht goed aan te pakken. Door de korte lijntjes en jarenlange samenwerking bent u verzekerd van topzorg!

20210505 NLNet Logo def

NLNet

NLNet is een landelijke organisatie voor álle patiënten met lymfoedeem, zowel primair als secundair, kinderen (en hun ouders) met lymfoedeem en patiënten met lipoedeem. Joyce Bosman en Margot Suelmann van LOF zijn vrijwilligers voor NLNet en organiseren halfjaarlijkse bijeenkomsten voor patienten in de regio Groningen en Drenthe.

NVFL

Alle therapeuten werkzaam bij LOF zijn aangesloten bij de NVFL. De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie is een duidelijke belangenbehartiger voor fysiotherapeuten die zich bezig houden met oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie. 

Oedeemtherapie Vodder Nederland

LOF Groningen biedt in samenwerking met Oedeemtherapie Vodder Nederland de opleiding oedeemfysiotherapie ad modum Vodder voor fysiotherapeuten aan. De opleiding in Nederland waar fysiotherapeuten zich kunnen specialiseren in oedeemfysiotherapie!

Profeel Mammacare

Profeel Mammacare in Glimmen is een speciaalzaak in borstprothesen, bijbehorende lingerie en badkleding. Het aanmeten van de juiste borstprothese en lingerie kunnen bijdragen aan het hervinden van het zelfvertrouwen.

Resculpt Clinic

ReSculpt Clinic is een expertisecentrum voor cosmetische en medische vetbehandelingen: liposuctie, lipofilling, borstverkleining en borstvergroting. Ze zijn gespecialiseerd in de chirurgische behandeling van lipoedeem. LOF verzorgt in het noorden de nabehandeling na de operatie.

SKS Fysiotherapie

SKS is een fysiotherapiepraktijk gelegen in Assen met een groot team van verschillende fysiotherapeutische specialisaties. We werken samen met SKS aan de Transportweg in Kloosterveen. Dit is een multidisciplinaire setting waar we korte lijntjes hebben, wat in de zorg erg belangrijk is.

Stichting Tegenkracht

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatienten sportbegeleiding op maat. Sportmedisch verantwoord en naar jouw eigen wensen. LOF is partner van deze Stichting Tegenkracht en begeleidt haar deelnemers uit de regio Groningen e.o..

050 - 211 19 29

info@loffysiotherapie.nl