Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Veneus oedeem

Een op de acht volwassenen heeft Chronische Veneuze Insufficiƫntie (CVI), ook wel veneus oedeem genoemd. Het is een afwijking van de bloedvaten in de benen; de kleppen in de bloedvaten werken niet meer optimaal waardoor de bloeddoorstroming en afvoer van vocht afneemt. Klachten die ontstaan zijn bijvoorbeeld spataderen, in de loop van de dag toenemende vochtophoping rondom de enkels en/of rusteloze benen na enige tijd staan. Behandeling van CVI bestaat uit compressietherapie en voorlichting/adviezen.

Wat doet LOF

Uw huisarts stelt de diagnose veneus oedeem. LOF stelt een behandelplan op en geeft tips om erger te voorkomen. Er zijn diverse behandelmethoden die ingezet kunnen worden bij de behandeling van veneus oedeem, maar de belangrijkste is compressietherapie. Door het aanleggen van zwachtels wordt van buitenaf een continue druk gegeven. Deze druk gaat het uittreden van vocht tegen en ondersteunt de afvoer van lymfvocht. Het helpt om de kuitspier regelmatig aan te spannen en in beweging te blijven. Wanneer er geen afname van oedeem meer plaatsvindt, wordt er een therapeutisch elastische kous (TEK) aangemeten voor behoud van het verkregen resultaat. Deze moet voor langere tijd of zelfs levenslang gedragen worden. Door het dragen van een kous wordt voorkomen dat het oedeem terugkomt. Het effect van de behandeling blijft dus langdurig. LOF begeleidt u tijdens dit gehele traject en zorgt dat u met een goed passende TEK naar huis gaat.

Maak een afspraak

050 - 211 19 29

info@loffysiotherapie.nl