Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord
Keyvisual kernboodschap Liggend 16 9 (2)

Verkeershinder Groningen

26 februari 2024

Let op! Van 22 maart tot 2 september vindt Operatie Ring Zuid plaats en verwachten we ernstige verkeershinder in heel Groningen. Neem extra reistijd en kom waar mogelijk met de fiets, het OV of reis via een P+R.

Lees meer

Workshop emotie-eten de baas

23 maart 2023

Op 22 juni 2023 organiseert LOF in samenwerking met Sanne Kramp de workshop emotie-eten de baas, voor een gezonde relatie met eten en jezelf. Wees welkom!

Lees meer

Lipoedeem factsheet

9 januari 2023

Ben jij al bekend met de factsheet lipoedeem? De International Lipoedema Association (ILA) heeft deze ontwikkeld om jou te helpen omgaan met lipoedeem. De factsheet legt uit wat lipoedeem is en wat je zelf kunt doen om succesvol met lipoedeem te leren omgaan.

Lees meer

Waardering LOF 2022

16 december 2022

Wat zijn wij ontzettend trots op de complimenten die we van jullie kregen uit het onafhankelijk onderzoek naar klanttevredenheid van Qualiview! Een 9,4 als eindcijfer en ongelooflijk veel lovende woorden. Daar doen we het voor! 

Lees meer

Onderzoek lipoedeem 

25 juli 2022

Doe jij mee naar een onderzoek om het verschil te kunnen bepalen tussen lipoedeem en overgewicht?

Lees meer

Operatie Julianaplein

14 februari 2022

Operatie Julianaplein van 11 februari - 9 mei 2022. De werkzaamheden leveren ernstige en onvermijdelijke verkeershinder op in de hele stad. Pak de fiets of reis met het OV.

Lees meer

Vacature

5 januari 2021

Wat als je als oedeemfysiotherapeut meteen de ervaring kan opdoen die de rest van je veelbelovende carriere zal vormen? Kom werken bij LOF!

Lees meer

LEGS gaat door!

14 september 2020

Na lang wikken en wegen in verband met het oprukkende coronavirus hebben we toch besloten de bijeenkomst door te laten gaan. Donderdag 17 september organiseren we een LEGS bijeenkomst op locatie fysiosportief met als thema 'wat doet lipoedeem met je?'.

Lees meer

Wetenschappelijk onderzoek

16 april 2020

Voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfoedeem en het effect op kwaliteit van leven is het Erasmus MC op zoek naar vrouwen met borstkanker-gerelateerd lymfoedeem.

Lees meer

Klanttevredenheid een 9,5!

30 september 2019

Jullie waarderen onze zorg met een 9,5 en daar zijn we hartstikke trots op! Bedankt voor deze mooie waardering!

Lees meer

DE BENEN VAN M'N OMA

1 september 2019

Joyce Bosman heeft een boek geschreven voor vrouwen met lipoedeem. Het geeft je inzicht in hoe het met je gaat en wat jouw klachten beïnvloed. Kleine veranderingen kunnen ver gaan in je leven. Het boek is te bestellen op deze website!

Lees meer

Wij fietsen tegen kanker!

16 april 2019

Fiets jij mee tegen kanker op zondag 19 mei 2019? LOF ondersteunt dit initiatief van het UMCG Kanker Researchfonds en Stichting Hamelhuys van harte! Ga de uitdaging aan en geef je op!

Lees meer

MAAK VAN JE SHIT EEN HIT - Mira van der Lubbe

2 april 2019

Zaterdag 11 mei 2019 om 20.00 uur in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1 te Groningen. Bestel je kaarten voor €10,- op de website van Stichting Jong Borstkanker.

Lees meer

LOF Lipoedeem Workout 2019

15 februari 2019

Vanaf 19 februari starten er weer een nieuwe lipoedeem workout bij LOF. Wekelijkse trainingen voor vrouwen met lipoedeem! Hoe moet je trainen, als je benen snel zwaar en vermoeid aanvoelen? In samenwerking met NLNet heeft LOF hiervoor een speciale lipoedeem workout ontwikkeld!

Lees meer

LOF YIN YOGA 2019

6 februari 2019

Op woensdag 13 februari van 9.30 - 10.30 uur vindt er een gratis, vrijblijvende proefles ter kennismaking plaats, speciaal voor iedereen die te maken heeft met kanker en/of oedeem.

Lees meer

Lipoedeem Expert Groep Support LEGS

5 februari 2019

Een groep vrouwen die hun ervaring, kracht, hoop en kennis met elkaar delen om hun eigen lipoedeem onder controle te krijgen en anderen te ondersteunen. De nieuwe data voor 2019 zijn bekend!

Lees meer

3 tips zorgverzekering 2019

13 december 2018

Het kiezen van de juiste zorgverzekeraar is altijd lastig. Daarom geeft LOF je graag wat tips mee.

Lees meer

Training Veerkracht

4 december 2018

10 januari 2019 start er een training veerkracht bij Jenny Blaauwbroek. Je leert anders met je gedachten en over­tuigin­gen om te gaan en hebt daardoor min­der last van fysieke klachten zoals lymfoedeem, lipoedeem of de gevolgen van kanker.

Lees meer

For You Magazine editie Assen

2 november 2018

LOF staat in het ForYou Magazine editie Assen! Deze editie van ForYou gaat over het onderwerp kanker.

Lees meer

Lipoedeem Expert Groep Support LEGS

6 augustus 2018

Een groep vrouwen die hun ervaring, kracht, hoop en kennis met elkaar delen om hun eigen lipoedeem onder controle te krijgen en anderen te ondersteunen.

Lees meer

Fascie technieken volgens Willie Fourie

6 juni 2018

Alle LOF therapeuten gebruiken de fascie technieken van Willie Fourie in de behandeling van littekens en verklevingen als gevolg van operatie en/of bestraling.

Lees meer

Lipoedeem Workout op nieuwe locatie in Groningen

5 juni 2018

Na een succesvolle pilot in het Hamelhuys in Groningen, zet LOF de Lipoedeem Workout voort op een nieuwe locatie! Vanaf 6 juni 2018 zal de wekelijkse workout plaatsvinden in een yoga studio aan de Rivierenhof in Groningen.

Lees meer

ILF congres Rotterdam 6-9 juni

1 juni 2018

Al ruim 2 jaar is collega Joyce Bosman bezig met de organisatie van het International Lymphoedema Framework (ILF) congres in Rotterdam.

Lees meer

Samenwerking SKS en LOF

27 februari 2018

LOF breidt zich uit! Vol trots kunnen we u vertellen dat LOF in samenwerking met SKS Fysiotherapie een nieuwe locatie opent in de wijk Kloosterveen te Assen.

Lees meer

LOF FYSIO FLOW YOGA

23 februari 2018

Na operaties en/of radiotherapie kan littekenweefsel ontstaan met als gevolg een beperking in de beweging. Door het beoefenen van yoga wordt littekenweefsel soepeler en gewrichten beweeglijker. 

Lees meer

Wereldkankerdag 2018

24 januari 2018

Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat heb jij nodig? Het Behouden Huys organiseert op 3 februari 2018 een open dag, waarbij LOF aanwezig zal zijn met een stand.

Lees meer

Vergoedingen fysiotherapie 2018

21 december 2017

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2018 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Kijk in het overzicht om te ontdekken welke veranderingen er bij uw verzekeraar hebben plaatsgevonden.

Lees meer

LymphScanner

25 september 2017

*** NIEUW BIJ LOF *** LOF heeft deze maand de Delfin LymphScanner op proef, waarmee we vocht kunnen meten op lichaamsdelen waar dit voorheen onmogelijk was, zoals oedeem in het gezicht, borstoedeem, oedeem in de schaamstreek of postoperatief wondvocht.

Lees meer

Telefonische bereikbaarheid

1 augustus 2017

Gedurende de vakantieperiode zijn wij tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 050 211 1929. Na 12.00 uur kunt u onze voicemail inspreken of een email sturen naar info@lofgroningen.nl.

Lees meer

LOF zomer foto actie

11 juli 2017

De komende weken heeft LOF een leuke zomer foto actie! Maak jij de meest originele zomerfoto met je LOF tas? Dan maak je kans op de enige echte originele LOF mok!

Lees meer

LOF Lipoedeem Workout

4 juli 2017

Vanaf 6 september nieuw bij LOF: wekelijkse trainingen voor patienten met lipoedeem! Hoe moet je trainen, als je benen snel zwaar en vermoeid aanvoelen? In samenwerking met NLNet heeft LOF hiervoor een speciale lipoedeem workout ontwikkeld!

Lees meer

International Lymphoedema Framework congres 2018

27 juni 2017

Wij nodigen u graag uit voor het 8e International Lymphoedema Framework congres in Rotterdam. Joyce Bosman van LOF organiseert dit congres namens NLNet.

Lees meer

Best Practice Guidelines UK over lipoedeem

15 mei 2017

Heeft u de Engelse richtlijn lipoedeem al gelezen? Sindskort is de Best Practice Guidelines Lipoedema verschenen, de richtlijn voor lipoedeem in het Verenigd Koninkrijk!

Lees meer

LOFFIT op woensdag

31 maart 2017

Nieuw bij LOF: er kan vanaf heden ook op woensdag gesport worden op locatie fysiosportief.

Lees meer

Zelfmanagement cursus bij lymfoedeem

23 februari 2017

De zelfmanagement cursus “grip op lymfoedeem” is bedoeld voor mensen die lymfoedeem hebben. U leert in 6 bijeenkomsten alles wat u moet weten om zelf uw lymfoedeem onder controle te houden.

Lees meer

Stichting Jong Borstkanker

27 januari 2017

Stichting Jong Borstkanker ontwikkelt informatie voor jonge vrouwen met borstkanker. Nessa was zelf 19 toen ze de diagnose kreeg en schreef een boekje. LOF therapeut Joyce is nauw betrokken bij de stichting.

Lees meer

LOF bestaat 1 jaar!

4 januari 2017

Vandaag precies een jaar geleden opende LOF haar deuren in Harkstede. Reden dus voor een feestje! Kom je onze eerste verjaardag vieren op vrijdag 13 januari? 

Lees meer

Vergoedingen Fysiotherapie 2017

2 december 2016

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2017 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Kijk in het overzicht om te ontdekken welke veranderingen er bij uw verzekeraar hebben plaatsgevonden.

Lees meer

Artikel tijdschrift NTVH

11 november 2016

Joyce Bosman heeft een artikel geschreven voor het Nederlands Tijdschrift voor Huidtherapeuten (NTVH) over lymfoedeem management in de palliatieve setting.

Lees meer

Vechtstraat 'medische straat van Groningen'

26 oktober 2016

Op 19 november 2016 opent de Vechtstraat haar deuren! Van 11.00 tot 14.00 uur zal een groot aantal medische bedrijven haar deuren openen. Een unieke kans om eens vrijblijvend een kijkje te nemen in de keuken van het grote aanbod medische bedrijven dat aan de Vechtstraat gevestigd is!

Lees meer

Workshop bewegen bij lipoedeem

17 oktober 2016

Op zaterdag 12 november 2016 organiseert het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem een beweegworkshop voor patiënten met lipoedeem bij fysiotherapiepraktijk fysiosportief in Groningen.

Lees meer

Gratis spreekuur Hamelhuys

5 oktober 2016

Twijfelt u of het nodig is om een lymfoedeemtherapeut te raadplegen. Kom dan langs op ons gratis en vrijblijvend spreekuur van LOF in het Hamelhuys. Iedere woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in het Hamelhuys in Groningen.

Lees meer

LOF For You

26 september 2016

LOF staat in de ForYou! Deze editie van ForYou gaat over het onderwerp kanker. In dit tijdschrift leest u over een optimaal herstel tijdens en na kanker.

Lees meer

Fysiosportief

1 september 2016

We zijn ontzettend blij om te kunnen vertellen dat we een samenwerking zijn aangegaan met Fysiotherapie Groningen fysiosportief! Fysiosportief is een fysiotherapiepraktijk aan de Vechtstraat 52-54 in Groningen.

Lees meer
DVHN inflammatie borstkanker

Ontstekingsborstkanker

11 augustus 2016

Inflammatoir mammacarcinoom, of ontstekingsborstkanker, is een zeldzame vorm van borstkanker zonder knobbeltje.

Lees meer

Lymfoedeem en zomer!

19 juli 2016

De meesten van ons zijn blij als het regenachtige weer voorbij is en de zon eindelijk verschijnt. Dit geldt echter niet voor veel mensen die vocht vasthouden door (lymf)oedeem. Maar wat is dan zo nadelig voor oedeem in de zomer?

Lees meer

Gratis spreekuur

11 juli 2016

U twijfelt of het nodig is om een lymfoedeemtherapeut in de arm te nemen? Schrijf u in voor ons gratis spreekuur en wij geven u vrijblijvend advies.

Lees meer

Belang van bewegen bij kanker onderzocht!

29 juni 2016

Oncologie verpleegkundige Manon Somhorst werkt in het Martini Ziekenhuis Groningen en doet onderzoek naar het belang van bewegen bij kankerpatienten. Met haar onderzoek heeft ze de Focus op zorgprijs 2016 gewonnen! Van harte gefeliciteerd Manon!

Lees meer

Persoonlijk verhaal: Cathy Mora

21 juni 2016

LOF wil graag een platform zijn voor patienten om hun persoonlijke verhaal te delen. Dit maal deelt Cathy Mora op indrukwekkende wijze haar ervaringen met lymfoedeem en lipoedeem. Over lymfoedeemtherapie, wondroos en kousen.

Lees meer

Oedeemtherapie Vodder

10 juni 2016

Na weken studeren en oefenen is vandaag een nieuwe groep oedeemtherapeuten afgestudeerd aan de opleiding Oedeemtherapie Vodder Nederland. Alle cursisten gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Lees meer

NLNet regiobijeenkomst Groningen

21 mei 2016

Wij nodigen u van harte uit op de volgende NLNet supportgroep van de regio’s Groningen en Drenthe! Op zaterdag 21 mei 2016 vindt de volgende informatieve ochtend plaats over operatiemethoden bij lymf- en/of lipoedeem.

Lees meer

Koningsdag gesloten

27 april 2016

In verband met Koningsdag zijn wij 27 april de gehele dag gesloten. Een hele fijne Koningsdag gewenst!

Weblecture lipoedeem

12 april 2016

Joyce Bosman van LOF heeft meegewerkt aan een online nascholing voor fysiotherapeuten over lipoedeem. In deze cursus laten we de cursist o.a. zien hoe de diagnose lipoedeem wordt gesteld en welke behandelmogelijkheden er zijn.

Lees meer

LOF kaarten - Special Edition

29 maart 2016

Speciaal voor het Hamelhuys in Groningen heeft LOF vier unieke kaarten ontworpen. De volledige opbrengst gaat naar het Hamelhuys!

Lees meer

LOF locatie Vechtstraat Groningen

22 maart 2016

Vol trots kunnen we u mededelen dat LOF per 1 april haar nieuwe locatie aan de Vechtstraat in Groningen in gebruik neemt. In samenwerking met CompressieZorg bieden we nu ook aan de Vechtstraat zorg op maat.

Lees meer

Lotgenoten bijeenkomst NLNet

14 maart 2016

Na het succes van de vorige lotgenoten bijeenkomst organiseert de supportgroep Groningen-Drenthe van NLNet op dinsdag 12 april 2016 weer een lotgenoten bijeenkomst en ditmaal in het Hamelhuys in Groningen.

Lees meer

Wereld Lymfoedeem Dag - Testimonial Ingrid

6 maart 2016

Ter ere van Wereld Lymfoedeem Dag heeft Ingrid (43) een testimonal geschreven over haar leven met lymfoedeem als gevolg van baarmoederhalskanker.

Lees meer

Geslaagd!

19 februari 2016

Een nieuwe groep fysiotherapeuten is geslaagd voor de basisopleiding oedeemfysiotherapie die georganiseerd wordt door Oedeemtherapie Vodder Nederland i.s.m. LOF Groningen.

Lees meer

Opening & open dag op 20 februari 2016

18 februari 2016

Hierbij nodigen wij u graag uit om samen met ons de nieuwe vestiging van LOF, het Bekken en Bodem Huis en Mea Fysio -locatie Harkstede- officieel te openen.

Lees meer

6 maart 2016: lymfoedeemdag

9 februari 2016

Ieder jaar wordt op 6 maart de landelijke lymfoedeemdag georganiseerd, een speciale dag gereserveerd om aandacht te schenken aan lymfoedeem. LOF Groningen wil hier graag een platform voor zijn om op deze manier aandacht te vragen voor de nog altijd onbekende aandoening lymfoedeem.

Lees meer

Richtlijn Lipoedeem Patientenversie

2 februari 2016

In 2014 is de eerste Nederlandse Richtlijn Lipoedeem verschenen. In samenwerking met NLNet is hier ook een patientenversie van gemaakt die u op deze website kunt downloaden.

Lees meer

Spreekbeurt over lymfoedeem

28 januari 2016

Je hebt zelf lymfoedeem of iemand die je goed kent heeft het. En daarom wil je er op school een spreekbeurt over houden. Dat is een goed plan waarbij NLNet je graag wil helpen met informatie.

Lees meer

't Bokkeblad

20 januari 2016

In het huis-aan-huis blad van Harkstede is een leuk artikel verschenen over de samenwerking binnen de praktijk in Harkstede tussen Mea Fysio, het Bekken en Bodem Huis, Carin Pool Voedingsbureau en LOF Groningen.

Lees meer

Samenwerking CompressieZorg

13 januari 2016

Enthousiast zijn wij om te kunnen vermelden dat wij een samenwerking zijn aangegaan met CompressieZorg. Iedere dinsdagmiddag houdt Ina Sissingh in Harkstede van 16.00 tot 17.00 uur een spreekuur Therapeutisch Elastische Kous.

Lees meer
bekkenenbodemhuis

Locatie Tynaarlo

6 januari 2016

Vanaf heden bestaat er ook de mogelijkheid om een afspraak te maken op een locatie in Tynaarlo.

Lees meer

Film over lymfoedeem

1 januari 2016

Joyce Bosman van LOF Groningen heeft meegewerkt aan een film van NTR School TV.

Lees meer

Opleiding Oedeemfysiotherapie

21 december 2015

LOF Groningen biedt in samenwerking met de Vodder Schule Oostenrijk de opleiding Oedeemtherapie ad modum Vodder voor fysiotherapeuten aan.

Lees meer
Nieuwsoverzicht

050 - 211 19 29

info@loffysiotherapie.nl