Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Wat wordt vergoed in 2024?

Vanuit de basisverzekering worden door de meeste zorgverzekeraars alleen ‘chronische indicaties’ vergoed vanaf de 21e behandeling. Menzis vergoedt bij chronische indicaties ook de eerste 20 behandelingen. Welke aandoeningen chronisch zijn is vastgelegd op een lijst. Lymfoedeem en de meeste oncologische ingrijpen vallen hieronder, maar u kunt hierbij ook denken aan een breuk, operatie of chronische ziekte.

De eerste 20 behandelingen worden uit de aanvullende verzekering gehaald en als u er voor gekozen heeft geen aanvullende verzekering af te sluiten dan komen deze voor uw eigen rekening. Hoeveel er vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed is afhankelijk van het pakket waarvoor u gekozen heeft.

Eigen risico?
Alle behandelingen uit de basisverzekering vallen voor volwassenen onder het eigen risico. Behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering vallen dus niet onder het eigen risico, u heeft hier immers al een aanvullende premie voor betaald.

Hebben wij een contract met uw verzekeraar?
LOF heeft voor 2024 besloten met bijna alle verzekeraars een contract af te sluiten. Eén verzekeraar voldoet niet aan onze kwaliteitscriteria of biedt een dusdanig laag tarief dat wij daarmee niet de nodige investeringen kunnen doen, om zo ook voor de komende jaren de kwaliteit te garanderen die u van ons mag verwachten. Voor 2024 hebben wij daarom GEEN contract met CZ Just.

Hebben wij wel een contract met uw verzekeraar?
Wij dienen automatisch de declaraties bij uw verzekeraar in, tenzij u dit anders wenst. Mocht u geen aanvullende verzekering hebben waarin fysiotherapie vergoed wordt, dan krijgt u van ons een factuur. 

Tarieven 2024

Per jaar worden er tariefafspraken met de meeste zorgverzekeraars gemaakt. Iedere zorgverzekeraar hanteert verschillende tarieven. Deze tarieven staan hier niet vermeld. In het geval uw zorgverzekeraar geen contract met ons heeft afgesloten, of indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, hanteren wij onderstaande tarieven.

Behandelingen in de praktijk
Screening, intake en onderzoek € 65,--
Intake en onderzoek na verwijzing € 65,--
Individuele zitting reguliere fysiotherapie € 46,50
Individuele zitting oedeemfysiotherapie € 60,--
Toeslag behandeling buiten de praktijk €21,50

Niet nagekomen afspraken € 37,50
(niet verschenen op afspraak of niet voor 24 uur afgezegd)
Medische rapportage per uur €110,--
Telefonische zitting fysiotherapie € 16,--

Waarom liggen deze tarieven hoger dan de tarieven van de zorgverzekeraar? Fysiotherapeuten strijden al jaren voor hogere tarieven. De afgelopen 15 jaar is het tarief voor een behandeling fysiotherapie ongewijzigd. Wij menen dat dit geen recht doet aan de inspanningen die wij leveren om kwalitatief goede zorg te leveren. 

De zorgverzekeraars willen niet onderhandelen over de inhoud van het contract. Dit zorgt ervoor dat veel fysiotherapeuten er voor kiezen om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Naar deze en overige zorgverzekeraars willen wij een signaal afgeven dat het tarief hoger behoort te zijn om de kwaliteit te garanderen waar we voor staan. Mocht u vragen hebben over bovenstaande, neem dan gerust contact met ons op!

Fysiotherapeutisch materiaal buiten vergoeding zorgverzekering
CureTape per rol €10,--
Fasciq Cupping Large €10,--
Schouderkoord €15,--
Oefenelastiek per meter €2,50
Miniband €3,50
Hooikoorts tape €55,-- (inclusief tape)

Onze locaties

Assen

Transportweg 8
9405 PR Assen

Groningen

Vechtstraat 71
9725 CT Groningen

Groningen

Academisch Borstcentrum Groningen Van Swietenplein 1 Groningen

Harkstede

Huize Tilburg 2
9617 DC Harkstede

050 - 211 19 29

info@loffysiotherapie.nl