Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Wat is lipoedeem

11 procent van alle vrouwen heeft in meer of mindere mate lipoedeem. Dit zou betekenen dat er in de provincie Groningen ruim 29.000 vrouwen aan lipoedeem lijden. Toch weet het gros van de Nederlanders niet wat lipoedeem is. Tijd om u inzicht te geven in deze veelvoorkomende aandoening!

Wat doet LOF 

Lymfologie en Oncologie Fysiotherapie informeert, adviseert, begeleidt en coacht cliënten met lipoedeem. Lipoedeem kenmerkt zich door een goed functionerend lymfsysteem. Het lymftransport is echter wel vertraagd, waardoor vetcellen zich in de weefsels gaan nestelen. Dus hoe sneller het transport, hoe beter het resultaat!.

Gespecialiseerd in lipoedeem
Lipoedeem patiënten hebben gemiddeld 30% minder spierkracht, waardoor dagelijkse activiteiten als traplopen en fietsen moeizamer gaan en de aandoening in de dagelijkse praktijk ook vaak samengaat met overgewicht. De therapeuten van LOF zijn gespecialiseerd in lipoedeem en hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van patiënten in het gehele traject met als doel stabiliseren of verminderen van lipoedeem. Dit wordt waar nodig gedaan in multidisciplinair verband, dus in samenwerking met onder andere diëtisten, aanmeters van therapeutisch elastische kousen en psychologen. Dankzij de korte lijntjes met ziekenhuizen en overige behandelaars wordt er altijd zorg op maat geboden.

LOF biedt ook de mogelijkheid in de regio om in samenspraak met uw eigen therapeut een consult aan te vragen als second opinion. Door onze jarenlange ervaring met lipoedeem vinden patiënten en collega-therapeuten het soms prettig om van gedachten te wisselen over het gekozen beleid. LOF biedt deze expertise aan in de vorm van een consult en adviesgesprek.

Collega Joyce Bosman heeft zelfs een boek geschreven voor vrouwen met lipoedeem. Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van je lipoedeem? Het boek geeft inzicht in hoe het met je gaat en wat jouw klachten beinvloedt. Kleine veranderingen kunnen ver gaan in je leven. Bestel hier het boek!

Training met lipoedeem bij LOF
Heeft u de diagnose lipoedeem of lip-lymfoedeem gekregen en heeft u last van vermoeidheidsklachten en/of van verminderde kracht? Wist u dat een vrouw met lipoedeem 30% minder spierkracht heeft dan haar leeftijdsgenoten! Bij de training met lipoedeem helpt LOF u de spierkracht en conditie te verbeteren en daarmee de pijn en vermoeidheid te verminderen. Bij LOF sport u twee keer per week onder begeleiding van een oedeemfysiotherapeut. Wij begeleiden mensen volgens de nieuwste inzichten en gebaseerd op de laatste richtlijnen.

Uniek in Nederland: LOF Lipoedeem Workout
In navolging op de succesvolle workshop ‘bewegen met lipoedeem’ georganiseerd door het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem op 12 november 2016, is LOF in 2017 begonnen met een wekelijkse lipoedeem workout! Samen met mede-lipoedemers heeft u de mogelijkheid om in een groep op laagdrempelige wijze weer plezier in bewegen te krijgen. De workout verschilt van de reguliere training omdat het niet in een fitnesszaal plaatsvind, maar onder leiding van een instructeur die de les begeleidt. De workout vind iedere woensdag plaats bij fysiosportief in Groningen. Meld u zich nu aan voor een gratis proefles!

Lipoedeem Expert Groep Support (LEGS)
Lipoedeem is een chronische aandoening. Je komt er dus nooit meer van af. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van lipoedeem? Vaak moet er iets veranderen in je leefstijl en/of mindset. Bij LEGS helpen we elkaar hiermee door onze ervaringen in alle openheid te delen. Het is dus geen voorlichtingsbijeenkomst met sprekers, de aanwezigen zijn de sprekers. We leren van elkaar. Je bepaalt zelf wat je wilt delen. Besluit je om aan te schuiven en alleen te luisteren naar anderen, dan is dat ook goed! LEGS bijeenkomsten vinden vier maal per jaar plaats op onze praktijk in Groningen.

Maak een afspraak

Online Lipoedeem Workout

Door Margot Suelmann

050 - 211 19 29

info@loffysiotherapie.nl