Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

LymphScanner

25 september 2017

*** N I E U W  B I J  L O F ***

LOF heeft deze maand de Delfin LymphScanner op proef! De Lymphscanner is een alles-in-een meetinstrument bedoeld voor het meten van vocht in het weefsel en daarmee kunnen we het effect van de behandeling beter meten.

Met de lymfscanner kunnen we verschillende gebieden onderzoeken op aanwezigheid van vocht, waar we met andere meetmethoden geen uitspraak over konden doen. Denk bijvoorbeeld aan oedeem in het gezicht, borstoedeem, oedeem rondom de schaamstreek of postoperatief wondvocht. Alle gebieden waar je geen meetlintje omheen kunt leggen, zijn wel te meten met de LymphScanner. Aan de hand hiervan weten we dan hoe we de behandeling moeten opbouwen voor een optimaal resultaat.

De LymphScanner werkt op basis van microgolven. Deze golven reageren op de watermoleculen in het weefsel en de hoeveelheid energie die dit kost is meetbaar. De gemeten waarde wordt omgerekend naar een factor, waarbij 0 staat voor geen water in het weefsel en 100 staat voor veel water in het weefsel.