Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

LOF beleid corona virus

4 mei 2020

Vanaf vandaag mogen fysiotherapeuten de zorg weer opschalen. De paramedische zorg levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van een patiënt. Langer uitstel van zorg zal leiden tot toename van complexiteit en gezondheidsschade bij patiënten, daarom is het opschalen van de non-COVID-19 zorg urgent.

Uitgangspunten daarbij zijn:
- Alle patiënten kunnen benodigde zorg krijgen bij de paramedicus, waar mogelijk op afstand.
- De noodzaak tot het opschalen van de reguliere zorg ligt in de toename van de ernst van de klacht als deze langer uitgesteld wordt.
- De ernst van een hulpvraag is leidend voor de noodzaak van fysieke behandeling.
- Paramedische zorg kan alleen worden opgeschaald wanneer de praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande ‘social distancing’ en wanneer het algemeen hygiëneprotocol wordt toegepast. 

De voorkeur gaat nog altijd uit naar 'zorg op afstand' via een telefonisch consult of videoconsult. De fysiotherapeuten van LOF zullen telefonisch met alle clienten beoordelen of de zorg fysiek of op afstand plaats zal vinden.

LOF heeft inmiddels aanpassingen gedaan in de praktijk om de omgeving voor u en onze medewerkers zo veilig mogelijk te maken. Om de maatregelen van het RIVM zo goed mogelijk op te volgen willen wij u vragen mee te werken aan het volgende:
- Kom bij voorkeur alleen naar de praktijk. Patiënten die begeleid dienen te worden, mogen één begeleider/ouder/verzorgende meenemen. Dit graag aangeven wanneer de afspraak wordt gemaakt. Bij voorkeur vragen wij aan de begeleider om in de auto te wachten.
- Kom niet te vroeg, maximaal 5 minuten voor uw afspraak.
- Maximaal 2 personen in de wachtkamer. Als er meer personen aanwezig zijn verzoeken we u vriendelijk buiten of in uw auto te wachten.
- Schud geen handen.
- Was of desinfecteer bij binnenkomst uw handen.
- Neem uw eigen handdoek en/of hoeslaken mee.
- Blijf thuis en neem contact met ons op bij klachten van neusverkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts. Blijf ook thuis wanneer een huisgenoot koorts heeft of jijzelf/huisgenoten/gezinsleden corona hebben. Uiteraard brengen wij bij annulering van de afspraak binnen 24 uur in dit geval geen consult in rekening.
- Wacht in de wachtkamer totdat de therapeut u komt ophalen. 
- Het toilet is afgesloten. De patiënt kan dus geen gebruik maken van een toilet. 

Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen. Houd voldoende afstand en neem alle regels goed in acht. Alleen dan kunnen wij een veilige omgeving bieden aan u en onze medewerkers. Wanneer iedereen zich aan de regels houdt, is het mogelijk de fysiotherapeutische zorg te kunnen leveren zoals wij die voorstaan.

Daarnaast wordt ons online LOFFIT trainingsprogramma voortgezet voor oncologische training in de thuissituatie. Heb je interesse? Neem contact op!

Neem bij vragen of overleg contact op met 050-211 1929 of info@loffysiotherapie.nl.

Wij gaan zeer zorgvuldig om met de hygiëne en bij twijfel van ziekte van een behandelend therapeut zullen wij zijn/haar patiënten afbellen. Zonder bericht gaan alle behandelingen gewoon door! We vragen uw begrip voor het ongemak!