Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

ILF congres Rotterdam

1 juni 2018

Al ruim 2 jaar is collega Joyce Bosman bezig met de organisatie van het ILF congres 2018.

Het International Lymphoedema Framework (ILF) heeft als een van de belangrijkste doelstellingen: ‘het verbeteren van de management rondom lymfoedeem en daaraan gerelateerde aandoeningen’. Daarnaast is o.a. onderzoek en data verzamelen vanuit de hele wereld een belangrijke uitdaging binnen de ILF.

De ILF organiseert elk jaar een congres ergens in de wereld. Joyce Bosman en Els Brouwer hebben zich namens NLNet ingezet om het ILF congres naar Nederland te halen. En dat is gelukt! Van 6 t/m 9 juni 2018 gaat NLNet in samenwerking met de ILF, NVFL en de NVH een fantastisch congres neerzetten op een unieke locatie in Rotterdam, de SS Rotterdam. Vandaag de dag is de SS Rotterdam een hotel en congrescentrum, maar in eerdere jaren was het een passagiersschip en later een cruiseschip, onderdeel van de Holland Amerika lijn (HAL). Ook hotel New York, het toenmalige hoofdkantoor van de HAL speelt een belangrijke rol tijdens het congres.

Waarom Rotterdam? De wateren in en rondom Rotterdam zijn te vergelijken met het lymfstelsel. Lymfbanen en klieren te vergelijken met kanalen en meren. Verder is de locatie uniek; in de wereld van lip- en lymfoedeem zijn we wereldwijd aan het zoeken naar antwoorden. De SS Rotterdam heeft alle wereldzeeën bevaren om uiteindelijk een vaste plek in Katendrecht, Rotterdam te krijgen. De ILF probeert ook via verschillende wereldzeeën de krachten te bundelen. Water is een krachtig natuurverschijnsel en laat zich niet gemakkelijk temmen. De zoektocht naar antwoorden voor onze “waterproblemen” genaamd oedeem is soms net zo ondoorgrondelijk. Een leuke combinatie dachten we, oedeem en een schip!

De organisatie is druk bezig met de laatste voorbereidingen. De inhoud wordt bepaald door het wetenschappelijke team onder leiding van Robert Damstra en Wouter Hoelen, onderverdeeld in de categorieën lymfoedeem, lipoedeem en oncologie. Drie dagen vol interessante lezingen en workshops voor professionals. Op zaterdag 9 juni staat de patiënt centraal! Er zal veel aandacht zijn voor zelfmanagement en lotgenotencontact. Bekijk hier het complete programma van de patientendag op zaterdag 9 juni!

LOF is vanwege dit congres op vrijdag 8 juni gesloten. Wij hopen op uw begrip! See you on board in Rotterdam!