Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Lipoedeem Expert Groep Support (LEGS)

6 augustus 2018

Wat is LEGS?
Een groep vrouwen die hun ervaring, kracht, hoop en kennis met elkaar delen om hun eigen lipoedeem onder controle te krijgen en anderen te ondersteunen. De insteek van LEGS is om tijdens bijeenkomsten en daarbuiten zoveel mogelijk te focussen op positiviteit. 

Voor wie is LEGS?
Voor iedereen met lipoedeem, zowel jong als oud, recent gediagnosticeerd of al jarenlang bekend met lipoedeem. Je mag komen wanneer en zo vaak je wilt. Iedere maand of twee keer per jaar. LEGS is bedoeld om jou te helpen en alleen jij kunt bepalen hoe vaak je ondersteuning kunt gebruiken. Je bent ook welkom als je geen patient bij LOF bent. 

Waarom LEGS?
Omdat je samen niet alleen bent. Het helpt om ervaringen van anderen te horen, te leren van anderen en ideeën op te doen die jou kunnen helpen. Daarnaast kun jij anderen ook helpen met jouw eigen kennis en ervaring.

Hoe werkt LEGS?
Lipoedeem is een chronische aandoening. Je komt er dus nooit meer van af. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van lipoedeem? Vaak moet er iets veranderen in je leefstijl en/of mindset. Bij LEGS helpen we elkaar hiermee door onze ervaringen in alle openheid te delen. Het is dus geen voorlichtingsbijeenkomst met sprekers, de aanwezigen zijn de sprekers. We leren van elkaar. Je bepaalt zelf wat je wilt delen. Besluit je om aan te schuiven en alleen te luisteren naar anderen, dan is dat ook goed!

Kan ik zomaar naar een LEGS bijeenkomst toe gaan?
Ja, je bent welkom wanneer en hoe vaak je maar wilt. Komen naar een bijeenkomst is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

 Kosten: gratis (vrije bijdrage voor koffie/thee)
Locatie: Vechtstraat 71 in Groningen
Aanmelding: niet nodig (je komt wanneer je wilt)
Wanneer: iedere tweede woensdag van de maand
2018: 12 september, 10 oktober, 14 november, 12 december
Tijdstip: 19.30 – 20.30 uur