Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

MAAK VAN JE SHIT EEN HIT - Mira van der Lubbe

2 april 2019

Een lichte voorstelling over een zwaar onderwerp.

Maak van je shit een hit is een persoonlijke, muzikale en theatrale show over hoe te leven als je weet dat je belast bent met een erfelijk borstkankergen. Over de gevolgen daarvan en het maken van keuzes.

‘In de showbizz is er plek, voor elk sexy gebrek’, zingt Mira van der Lubbe in de titelsong van Maak van je shit een hit. Dus ook voor het erfelijke borstkankergen dat zij van haar moeder en oma heeft geërfd. Van der Lubbe vertelt haar indringende levensverhaal, waarin borstkanker altijd een grote rol speelt. Taboedoorbrekend, zoals ze zelf zegt, want wie deze voorstelling gezien heeft, weet precies wat borstkanker betekent voor het leven van een vrouw.

Hoe graag we dat ook zou willen, geen enkel leven is louter en alleen een successtory. Het zijn juist de imperfecties die ons bestaan waarde en betekenis geven. Een krachtig verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten. Met nieuwe liedteksten van Huub van der Lubbe!

Zaterdag 11 mei 2019 om 20.00 uur in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1 te Groningen. Bestel je kaarten in de voorverkoop voor €10,- op de website van Stichting Jong Borstkanker of voor €12,- aan de deur. De zaal gaat om 19.30 open. Let op! Bij betaling aan de deur graag contant geld meenemen, er is geen pinautomaat aanwezig!

Het belooft een mooie avond te worden, met een lach en een traan, waarbij tevens de gelegenheid wordt geboden om nog even na te praten of gezellig rond te kijken bij enkele informatieve stands.

Mira van der Lubbe is actrice en theatermaker. Muziek en performen zit in haar DNA, met dezelfde souplesse en hetzelfde plezier als haar vader neemt ze de toeschouwers mee in haar verhaal. In 2011 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waarna ze als actrice te zien was in diverse theatervoorstellingen en televisieseries.

Tekst en spel: Mira van der Lubbe
Muziek en composities: Eva van Manen
Liedteksten: Huub van der Lubbe / Mira van der Lubbe en Eva van Manen
Regie: Timothy de Gilde
Vormgeving: Janne Sterke
Techniek: Shirley Versteeg
Foto: Krista van der Niet
Design: Studio Hugo Naber
Verkoop: Ellen van Heijningen, Bureau van Heijingen
Met dank aan Nora Duif, Studio Saai, Mannon Wittenbol, Sanne van Reijn, Teuntje Klinkenberg, Emiel Rutgers, Marije Ligthart