Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Best Practice Guidelines Lipoedeem UK

15 mei 2017

Heeft u de nieuwe Engelse richtlijn voor lipoedeem al gelezen? Best Practice Guidelines - the management of lipoedema.

Deze Engelse variant op de Nederlandse richtlijn voor lipoedeem (2014) beschrijft hoe de zorg rondom de lipoedeem patient in Engeland is georganiseerd. Mensen met lipoedeem in het Verenigd Koninkrijk hebben grote uitdagingen. Velen worden niet door de zorgverleners erkend of zijn verkeerd gediagnosticeerd. Bewustzijn van lipoedeem onder medische praktijken is slecht, en weinig klinisch onderzoek is gericht op de aandoening. Tot op heden zijn er geen goede richtlijnen voor de management van de ziekte gepubliceerd. Dit resulteert in inconsistente en vaak ongepaste zorg voor mensen met lipoedeem.

Omdat de erkenning en ook de management in Nederland nogal varieert, delen we deze richtlijn graag met u! Als patient is het belangrijk om goed geinformeerd te zijn en als therapeut is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste (internationale) richtlijnen!