Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

International Lymphoedema Framework Conference Rotterdam 2018

27 juni 2017

Het is een eer u uit te mogen nodigen voor het 8e International Lymphoedema Framework congres, dat gehouden zal worden van 6 tot 9 juni 2018 in Rotterdam. De organisatoren van dit congres zijn de Nederlandse patientenorganisatie voor lymfoedeem en lipoedeem NLNet en het International Lymphoedema Framework.

De keus voor Rotterdam is er eentje met speciale symboliek. De congreslocatie is het legendarische voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, de ss Rotterdam. De ss Rotterdam heeft een lange en rijke geschiedenis met zijn 228 meter lang, 28 meter breed, 61 meter hoog, rijk aan historie en vermaard om zijn cultuurhistorische waarde. ”La Grande Dame” is gebouwd in Rotterdam, vertrokken uit Rotterdam en nu weer helemaal terug in Rotterdam!

Daarnaast is Nederland wereldberoemd vanwege zijn watermanagement, wat vergelijkbaar is met het lymfatisch systeem, met veel kanalen en rivieren, die je zou kunnen vergelijken met lymfcapillairen en lymfvaatjes. Af en toe worden ze bedreigd met overstroming en telkens wordt er een oplossing gezocht om de obstructies te herstellen. Het is daarom passend dat het 8e ILF congres in Nederland gehouden wordt! Dankzij de inzet van NLNet, zijn primair en secundair lymfoedeem in Nederland erkend en ook lipoedeem heeft een grote rol binnen NLNet. Lymfologie in Nederland staat bekend vanwege zijn chronic care model, waaronder ook zelfmanagement valt. Een congres in Nederland biedt daarom de uitgelezen mogelijkheid om onze collega's uit het buitenland een overzicht te geven van de specifieke kennis van watermanagement wereldwijd en in ons eigen lichaam.

De wetenschappelijke commissie met vertegenwoordigers vanuit NLNet, NVFL, NVH en de ILF werkt aan een gevarieerd programma voor zowel zorgverleners, onderzoekers en patienten. 

We hopen dat we dankzij het 8e International Lymphoedema Framework congres meer aandacht kunnen creeren voor de aandoeningen lymfoedeem en lipoedeem wereldwijd en ervoor kunnen zorgen dat het hoog op de agenda komt bij zorgverzekeraars, zorgverleners en politiek.

Namens LOF is Joyce Bosman hoofd organisator van dit congres. Samen met Els Brouwer leidt ze het Nederlandse team van vrijwilligers om gezamenlijk te zorgen voor een succesvol congres.

We hopen u in Rotterdam te mogen ontmoeten! Welkom aan boord!