Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

LOF Lipoedeem Workout

13 februari 2019

UNIEK IN NEDERLAND: FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK LOF ORGANISEERT EEN WORKOUT VOOR PATIENTEN MET LIPOEDEEM!

In navolging op de succesvolle workshop ‘bewegen met lipoedeem’ georganiseerd door het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem op 12 november 2016, heeft fysiotherapiepraktijk LOF een wekelijkse lipoedeem workout in het leven geroepen!

11 procent van alle vrouwen heeft in meer of mindere mate lipoedeem. Dit zou betekenen dat er in de provincie Groningen ruim 29.000 vrouwen aan lipoedeem lijden. Lipoedeem is een chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Het is een stoornis in de verdeling van vetweefsel, met kenmerkende dikke benen en smalle taille. Vrijwel alle patiënten klagen over een pijnlijk, zwaar en vermoeid gevoel in de benen.

Trainen is goed voor iedereen, maar zeker als je lipoedeem hebt. Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen met lipoedeem 30% minder spierkracht hebben ten opzichte van haar leeftijdgenoten. Dan kun je je ook voorstellen dat traplopen, fietsen of lang op de benen staan vermoeiend is voor de benen. Maar hoe moet je trainen, als de benen snel zwaar en vermoeid aanvoelen? In samenwerking met het landelijk patiëntennetwerk voor lipoedeempatiënten NLNet heeft LOF hiervoor een speciale lipoedeem workout ontwikkeld!

Lymfologie & Oncologie Fysiotherapie (LOF) is een praktijk dat zich volledig heeft gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met een oncologische geschiedenis, lymfoedeem en lipoedeem. Bij de lipoedeem workout helpt LOF u de spierkracht en conditie te verbeteren en daarmee de pijn en vermoeidheid te verminderen. Wij begeleiden mensen volgens de nieuwste inzichten en gebaseerd op de laatste richtlijnen.

Waar: Vechtstraat 52-54 te Groningen.
Tijdstip: Elke dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur.
Kosten: 20 lessen voor 90 euro of 10 lessen voor 50 euro.
Graag meenemen: handdoek, sportieve kleding met sportschoenen en evt. een bidon of flesje water.

 Voor aanmelding of vragen kunt u zich wenden tot de dames van LOF (info@loffysiotherapie.nl of 050 211 1929).