Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Cursus lymftaping


Wat is lymftaping? Lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van het lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd. Lymfoedeem ontstaat wanneer de transportcapaciteit voor de afvoer van de lymfe niet toereikend is; dus als er sprake is van mechanische insufficiëntie.

Medical Taping is uitermate geschikt om lymfedrainage te stimuleren. De tape wordt aangebracht op het afvoergebied van het desbetreffende dikke ledemaat. Deze speciale tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. Door de elastische tape op een specifieke manier aan te leggen en tijdens dit aanleggen het lichaam zodanig te positioneren zodat de huid op rek is, wordt de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd. De tape tilt de huid een beetje op waardoor het lumen van de lymfangionen wordt geopend. Er ontstaat een vermindering van druk op de bloedvaten.

Wat is het doel van de cursus? Het bekend maken met de eigenschappen, de toepassingsmogelijkheden (en contra-indicaties) van het tapemateriaal en de therapeutische mogelijkheden bij het behandelen van diverse casuïstieken met lymfproblematiek . De in de cursus behandelde casuïstieken zijn voor alle doelgroepen herkenbare en frequent in de praktijk voorkomende aandoeningen.