Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Oedeemtherapie Vodder afgestudeerd!

10 juni 2016

Bij deze feliciteren we de nieuwe oedeemfysiotherapeuten ad modum Vodder met het behalen van jullie diploma!

De Dr. Vodder Schule Walchsee (Oostenrijk) biedt in samenwerking met LOF Groningen de opleiding oedeemtherapie voor fysiotherapeuten aan. De originele methode van manuele lymfdrainage werd ontwikkeld door Emil Vodder (PhD) en zijn vrouw, Estrid Vodder (ND) in de jaren 1930. In 1966 kwamen Günther en Hildegard Wittlinger voor het eerst in contact met Dr. Vodder. Vodder, Asdonk en Wittlinger richtten de Vereniging voor Dr. Vodder’s Manuele Lymf Drainage op in 1967. Wittlinger en Vodder openden ook de eerste Dr. Vodder School in 1972 in Walchsee – Oostenrijk. Andreas Wittlinger, zoon van Günther Wittlinger, verzorgt de cursussen in Groningen al ruim 6 jaar.


Met dank aan BSN Medical, Lohmann&Rauscher, Fysiotape, 3M en CompressieZorg is ook deze opleiding weer een groot succes. Alle afgestudeerde oedeemfysiotherapeuten van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma en veel succes in jullie verdere loopbaan!