Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Bewegen bij kanker onderzocht

29 juni 2016

In de Groninger Gezinsbode verscheen een interessant artikel over oncologie verpleegkundige Manon Somhorst. Somhorst werkt in het Martini Ziekenhuis Groningen en doet onderzoek naar het belang van bewegen bij kankerpatienten. Met haar onderzoek heeft ze de Focus op zorgprijs 2016 gewonnen! Van harte gefeliciteerd Manon! We zijn trots dat een dergelijk onderzoek in Groningen is verricht.

'Het klinkt misschien wat tegengesteld, maar het is voor kankerpatienten juist goed om in beweging te komen. Het is de enige bewezen effectieve manier om vermoeidheid tegen te gaan.', aldus Manon Somhorst.

LOF ondersteunt dit en biedt het oncologisch revalidatieprogramma LOFFIT aan. Sporten tijdens of na de behandeling van kanker onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Waarom sporten?
Tegenwoordig overleven steeds meer mensen kanker. Maar er blijven na de behandeling van kanker vaak restklachten zoals vermoeidheid, verlies van conditie en spierzwakte over. Bij oncologische revalidatie LOFFIT helpen we je om de gevolgen van de behandelingen zoveel mogelijk te beperken.

Oncologische revalidatie
Heb jij de diagnose kanker gekregen, zit je midden in de behandelingen of heb je ze al achter de rug? Het is aangetoond dat oncologische revalidatie bijwerkingen als vermoeidheid, conditieverlies, misselijkheid en pijn verminderen.

LOFFIT
Bij LOF sport u twee keer per week onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut. Wij begeleiden mensen volgens de nieuwste inzichten en gebaseerd op de laatste richtlijnen.