Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Ontstekingsborstkanker

11 augustus 2016

Inflammatoir mammacarcinoom, of ontstekingsborstkanker, is een zeldzame (<1%) vorm van borstkanker, die zich met name bij relatief jonge vrouwen (gemiddeld 56 jaar) voordoet. Op het eerste gezicht kan ontstekingsborstkanker lijken op een huidontsteking, echter zonder effect van antibiotica. De huid kan verkleuren, de borst kan warm of zwaar voelen, jeuken of pijn doen. Een knobbeltje ontbreekt vaak.

Samen met hoofdonderzoeker Dr. C.P. Schröder (internist oncoloog bij het UMC Groningen) en de BOOG is het initiatief genomen tot het opzetten van een wetenschappelijk onderzoek (INFLAME) om de kennis en alertheid bij patiënten en professionals te vergroten. Deze studie wordt gefinancierd door Alpe d’HuZes. Omdat Dr. Schroder en patiënte Jeanet Haveman-van Leggelo het tijd vonden dat er meer aandacht komt voor deze vorm van borstkanker is er een artikel verschenen in het Dagblad van het Noorden. Het volledige artikel leest u hiernaast.

DVHN inflammatie borstkanker