Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Stichting Jong Borstkanker

27 januari 2017

Stichting Jong Borstkanker is er voor en wordt gerund door jonge vrouwen met borstkanker. We bieden jonge vrouwen de mogelijkheid om in contact te komen met leeftijdsgenoten met borstkanker.  We gaan voor hen opzoek naar een lotgenote in een soortgelijke situatie. Daarnaast bieden we doelgerichte informatie voor jonge patiënten en hun naasten.

In het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ worden antwoorden gegeven op diverse onderwerpen die met borstkanker te maken hebben.

Middels de website, Facebook en Twitter delen we recente informatie en verwijzen we naar handige websites.

Tot slot organiseren we een aantal keer per jaar een lotgenotenbijeenkomst. Het ontmoeten van jonge vrouwen met borstkanker tijdens een ontspannen sfeer en gedurende een leuke activiteit staat hierbij centraal.

LOF therapeut Joyce Bosman is mede-oprichter en secretaris van Stichting Jong Borstkanker: "Vanaf het eerste begin ben ik al betrokken bij Stichting Jong Borstkanker. Nessa is sinds de middelbare school mijn beste vriendin en haar ziekteperiode heb ik intensief meebeleefd. Vanuit zowel deze persoonlijke ervaring als mijn werk ondersteun ik de stichting waar ik kan. Ik hoop dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan alle jonge vrouwen in Nederland die helaas op jonge leeftijd te maken krijgen met borstkanker. Borstkanker krijg je alleen, maar door informatie te delen hoef je er niet alleen voor te staan!"