Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Zelfmanagement cursus bij lymfoedeem

Lymfoedeem is een chronische aandoening die meestal sluipend begint en in de toekomst kan verergeren. De lymfoedeemtherapeut helpt u bij het verminderen van lymfoedeem en er in de toekomst controle over te houden. Dit kan middels manuele lymfedrainage, zwachtelen & compressietherapie, oefeningen en adviezen. Middels een zelfmanagement cursus leert u zelf ook grip krijgen op uw lymfoedeem. En als dit niet genoeg is kunt u altijd terugvallen op de expertise van uw therapeut.

De zelfmanagement cursus “Grip op lymfoedeem” is bedoeld voor mensen die lymfoedeem hebben. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. Alle kennis en kunde over lymfoedeem komt voorbij. U oefent de zelfmassage van manuele lymfedrainage. U kunt straks zelf controleren, meten en zwachtelen. U weet alles over huidverzorging en we doen oefeningen die het lymfestelsel ondersteunen. We horen sprekers over het belang van voeding, compressie en hoe om te gaan met lymfoedeem.

Cursusleiders:
Margot Suelmann, oedeemfysiotherapeut van LOF Groningen.
Anke Veenman, huidtherapeut van Huidoedeem.

Sprekers:
Ina Sissingh, aanmeter TEK van CompressieZorg.
Jose Vos, oedeemfysiotherapeut van LOF Groningen.

Locatie
De cursus wordt gegeven op de locatie van LOF Groningen aan de Vechtstraat 71 te Groningen. Parkeren is na 19 uur gratis.

Tijden
De bijeenkomsten starten om 19.00 uur en eindigen om 21.15 uur.

Data
Momenteel staat er geen cursus gepland. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

050 - 211 1929
info@loffysiotherapie.nl