Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Wereldkankerdag 2018

24 januari 2018

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor fysieke of psychosociale ondersteuning en begeleiding. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker. 

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Wat heb jij nodig?

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

THEMA WERELDKANKERDAG
Dit jaar is het thema van Wereldkankerdag: 'Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat heb jij nodig?'. Iedere persoon is uniek en heeft niet altijd hetzelfde nodig, ook (of juist) in tijd van ziekte. Via dit thema worden mensen uitgenodigd om te delen wat zij nodig hebben in deze moeilijke periode in hun leven. #wathebjijnodig

PROGRAMMA
In het kader van Wereldkankerdag organiseert Het Behouden Huys ieder jaar een open dag. Dit jaar openen zij op zaterdag 3 februari haar deuren voor kankerpatienten, hun naasten of nabestaanden en verwijzers. Er zullen verscheidene presentaties, workshops en rondleidingen plaatsvinden. Er is een optreden van koor Nova Zembla en daarnaast doet een cliënt zijn of haar verhaal. Er is uiteraard alle ruimte voor vragen. Het programma is van 11.00 uur tot 15.30 uur.

11:00 uur: Gebouw open
11:30 uur - 12:15 uur: Presentatie over Het Behouden Huys + verhaal van een client
12:15 uur - 12:45 uur: Rondleiding (ruimte voor vragen)
12:45 uur - 13:15 uur: Optreden koor Nova Zembla
13:15 uur - 14:15 uur: Workshop Mindfulness
13:15 uur - 14:15 uur: Uitleg Lichaamsgerichte therapie
14:15 uur - 15:00 uur: Presentatie over Het Behouden Huys + verhaal van een client
15:00 uur - 15:30 uur: Rondleiding (ruimte voor vragen)
15:30 uur: Einde open dag

Tijdens deze open dag zijn ook diverse organisaties die werkzaam zijn in de oncologie aanwezig om informatie te geven over hun diensten, waaronder LOF. We hopen u daarom op 3 februari te mogen verwelkomen.