Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Joyce Bosman

Joyce Bosman heeft ruim 15 jaar toegewijde ervaring in de behandeling van lymfologische en oncologische cliënten en heeft in 2015 besloten haar eigen fysiotherapiepraktijk voor Lymfologie en Oncologie LOF op te richten om op deze manier haar kennis en ervaring te delen.

Na haar opleiding fysiotherapie aan de Hanzehogeschool in Groningen te hebben afgerond heeft ze de opleiding oedeemtherapie ad modum Vodder in Walchsee Oostenrijk in 2005 met succes afgerond.

Biografie

In 2009 deed Joyce onderzoek op het gebied van lymftaping met Professor Neil Piller aan de Lymphoedema Assessment Clinic van
Flinders University and Medical Centre in Adelaide, Australië. Hierover publiceerde ze 'Lymph taping and seroma formation post breast cancer', in the Journal of Lymphoedema en won ze de ‘Best New Presenter Award’ voor haar presentatie tijdens de 3e ILF conferentie in Toronto in 2011. In 2010 startte Joyce met de organisatie van Oedeemtherapie Vodder Nederland in samenwerking met de Vodder Schule in Walchsee, Oostenrijk. Oedeemtherapie Vodder Nederland is een post-HBO studie, waarbij fysiotherapeuten worden opgeleid tot oedeemfysiotherapeut. Daarnaast verzorgt Joyce in binnen- en buitenland regelmatig presentaties over oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie en heeft verschillende artikelen op haar naam staan (zie onderzoek en publicaties). In 2013 won ze met Nessa Spillen de Breast Friends Award voor het oprichten van Stichting Jong Borstkanker.

Momenteel geeft Joyce lymftaping cursussen in Nederland, Engeland, Australië, Nieuw Zeeland en Canada en doet ze onderzoek op het gebied van lipoedeem, diagnostiek binnen lymfoedeem en orthopedisch oedeem. Ze was jarenlang bestuurslid van het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem (NLNet) en de PR commissie van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie (NVFL) en geeft les op de Master Oncology and Lymphology van de Berekuyl. Daarnaast is ze secretaris van Stichting Jong Borstkanker, vrijwilliger bij inloophuis het Hamelhuys in Groningen en regiocoordinator Groningen en Drenthe van NLNet.

Joyce blijft gepassioneerd over het werken met oncologische en lymfologische cliënten. ‘Om verder te komen moeten we onszelf vragen blijven stellen, in plaats van doen wat we altijd doen. Het verbeteren van onze kennis op de verschillende gebieden van oedeem en oncologie zorgt ervoor dat we betere resultaten behalen voor onze patiënten en uiteindelijk is dat waar we het allemaal voor doen!’

Boeken en filmpjes Joyce Bosman

2011

  • Coauteur ‘Als jouw wereld stil komt te staan. Over jonge vrouwen met borstkanker’ www.jongborstkanker.nl

2013

2014

2019

2022

Ons team

LOF bestaat uit zes gedreven, enthousiaste therapeuten met ruime ervaring in de behandeling van oncologische en lymfologische clienten. Wij zullen er alles aan doen om de zorg te bieden die u verdient.

Joyce bosman
BIG 29063470704

'Soms moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit!'

Lees meer

JOSE VOS
BIG 99035389804

'Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is.'

Lees meer

Demi-Esmee Halmingh  BIG 69921279104

'Hoe de wind waait in je leven heb je niet voor het zeggen, maar hoe je de zeilen zet wel.'

Lees meer

Margot Suelmann
BIG 59912729404

'Zorgen moet je doen! Niet maken...'

Lees meer

Tessa wiersum
BIG 9920637304

'Durf stil te staan bij wat jou beweegt.'

Lees meer
Anita Verdegaal

ANITA VERDEGAAL
BIG 19917906504

'Als je loslaat, heb je twee handen vrij!'

Lees meer

ina kamst
praktijkassistente klantcontact

'Waarom moeilijk doen als het samen kan.'

Mail mij

Renita hovius
praktijkassistente klantcontact

'Een vriendelijk woord kan iemands hele wereld veranderen.'

Mail mij

Mariska hooikammer
praktijkassistente declaraties

'Een blij gezicht brengt overal licht.'

Mail mij

050 - 211 19 29

info@loffysiotherapie.nl