Deze website gebruikt functionele cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

8e International Lymphoedema Framework congres 2018

6 - 9 juni 2018

Van 6 - 9 juni 2018 vind het 8e International Lymphoedema Framework congres plaats op de ss Rotterdam. Joyce Bosman is namens NLNet organisator van dit congres. 

Lees meer

NLNet lotgenotencafe

20 maart 2018

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het reizend NLNet lotgenotencafé van de provincies Groningen & Drenthe.

Heeft u zin in een gezellige avond waar u met andere lymf- en lipoedeempatiënten kunt spreken? Ervaringen uitwisselen over bijvoorbeeld compressiematerialen, voeding en beweging of gewoon een gezellig praatje met mensen die begrijpen wat u meemaakt? Het is allemaal mogelijk op dinsdag 20 maart 2018 van 19.30 tot 21.30 uur op de nieuwe locatie van het Hamelhuys. Partners en geïnteresseerden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Wij hebben de koffie en thee voor u klaarstaan!

Aanmelden kan via info@lymfoedeem.nl.
Voor leden van NLNet is deze avond helemaal gratis. Wanneer niet-leden willen deelnemen kunnen zij deze avond zich bij de vrijwilligers van NLNet aanmelden als lid. Wilt u liever één keertje deelnemen? Dan vragen wij een eenmalige bijdrage van €7,-.

Wij zien uit naar uw komst op 20 maart 2018!

Opleiding Oedeemfysiotherapie

5 - 16 maart 2018

LOF biedt in samenwerking met Oedeemtherapie Vodder Nederland de opleiding Oedeemtherapie ad modum Vodder voor fysiotherapeuten aan.

Lees meer

Cursus Medical Flossing

13 oktober 2017

Op 13 oktober gaat Margot Suelmann een cursus Medical Flossing doen. In deze cursus wordt het gebruik van de Medical Flossing band geleerd. Deze band wordt verondersteld een verbeterde resorptie van weefselvocht (afnemen van de zwelling) te geven en daarnaast heeft het invloed op het bindweefsel (vochtuitwisseling, loskomen van verklevingen).

Jubileumcongres NVF

29 en 30 september 2017

In 2017 bestaat de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL) twintig jaar. Dit wordt gevierd met een leerzaam en krachtig jubileumcongres. Internationale en Nederlandse sprekers van faam nemen de deelnemers mee in de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Margot Suelmann helpt mee in de organisatie!

Varodem Lipoedeem Congres

9 september 2017

Op zaterdag 9 september geeft Margot Suelmann namens LOF een presentatie over bewegen bij lipoedeem op het Varodem Lipoedeem Congres. Het congres is bedoeld voor bandagisten, huidtherapeuten en oedeemfysiotherapeuten.

NLNet supportgroep - 'Het naadje van de kous'

7 oktober 2017

Op zaterdag 7 oktober organiseert NLNet supportgroep Groningen/Friesland/Drenthe een interregionale bijeenkomst met als thema: 'het naadje van de kous'. U leert alles over compressie en de verschillende materialen waarmee druk gezet kan worden! Vraag onze therapeuten naar meer informatie!

LOF lipoedeem workout

6 september 2017

Nieuw bij LOF: vanaf 6 september organiseren wij wekelijkse trainingen voor patienten met lipoedeem! 

Lees meer

7e International Lymphoedema Framework congres 2017

21 - 24 juni 2017

Van 21 tot 24 juni 2017 is het International Lymphoedema Framework congres in Siracusa, Italie. Joyce Bosman zal hier namens LOF aanwezig zijn om op de hoogte te blijven van de nieuwste internationale ontwikkelingen op het gebied van lymfoedeem en lipoedeem!

Themadag compressietherapie is een kunst op zich!

15 november 2016

Op dinsdag 15 november vindt er een themadag plaats in het Drents Museum te Assen. De titel van deze dag is: compressietherapie is een kunst op zich. In de ochtend vinden er een diverse plenaire lezingen plaats en in de middag een aantal workshops. Joyce Bosman zal een workshop verzorgen met als thema 'mix and match - tapen waar compressie stopt'.

Workshop bewegen bij lipoedeem

12 november 2016

Op zaterdag 12 november 2016 organiseert NLNet i.s.m. met Margot Suelmann van LOF een beweegworkshop voor patiënten met lipoedeem bij fysiotherapiepraktijk fysiosportief in Groningen.

Lees meer

Cursussen lymftaping Australie en Nieuw Zeeland

19 oktober - 4 november 2016

Van 19 oktober tot 4 november zal Joyce Bosman vier cursussen lymftaping verzorgen in Australie en Nieuw Zeeland. In zowel Sydney, Brisbane, Melbourne als Auckland zal Joyce de tweedaagse cursus lymftaping doceren.

Unieke regiobijeenkomst NLNet i.s.m. BVN

17 september 2016

Op zaterdag 17 september organiseert NLNet in samenwerking met BVN van 12.30 tot 16.00 uur een unieke bijeenkomst. Steeds meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. Hierdoor weten we steeds meer over de mogelijke gevolgen (die de behandeling) van borstkanker op lange termijn kan hebben. Soms kunnen klachten tijdens je behandeling ontstaan. Soms treden ze pas jaren na je behandeling op. Deze klachten noemen we ‘late gevolgen’. Late gevolgen kunnen je belemmeren in je dagelijks functioneren en zijn onder andere : vermoeidheid, zenuwpijn, lymfoedeem, cognitieve klachten zoals geheugen- en concentratiestoornissen, hartfalen, overgangsklachten en seksuele problemen.

Op deze unieke regiobijeenkomst van NLNet in samenwerking met BVN ontvangt u meer informatie over late gevolgen; wie loopt risico om klachten te ontwikkelen; wat kun je zelf doen om klachten te voorkomen en om klachten te verminderen zijn onderwerpen die tijdens deze informatieve middag aan bod komen. Aanmelden via info@lymfoedeem.nl.

Regiobijeenkomst NLNet

21 mei 2016

Zaterdag 21 mei organiseert NLNet wederom een regiobijeenkomst in het Fletcher Familiehotel in Paterswolde met als thema: de chirurgische (on)mogelijkheden bij lipoedeem & lymfoedeem. Vaatchirurg Harry Voesten uit Drachten is spreker en Joyce Bosman is dagvoorzitter.

Lymfoedeemdag

14 april 2016

Na succesvolle dagen in 2013, 2014 en 2015 wordt er op 14 april 2016 wederom een masterclass georganiseerd met nog meer verdieping rondom oedeemfysiotherapie. Joyce Bosman is dagvoorzitter op deze lymfoedeemdag in Harderwijk.

Lotgenotenbijeenkomst NLNet

12 april 2016

NLNet supportgroep Groningen organiseert op dinsdag 12 april weer een lotgenoten bijeenkomst! Op deze avond zullen de lymf- en lipoedeempatiënten gescheiden zijn. De avond zal in het teken staan van informatie uitwisselen tussen patiënten op een informele manier, dit alles onder het genot van een kop koffie of thee. De avond zal starten om 19.30 uur en is afgelopen rond 21.30 uur.

European Vascular Course Maastricht

6 - 8 maart 2016

In het MECC te Maastricht wordt de 20e European Vascular Course georganiseerd. Naast een breed programma over veneuze onderwerpen, organiseren Lohmann & Rauscher en Medi, onder auspiciƫn van de ICC (International Compression Club), een tweetal zeer interessante meetings over compressiezwachtels, compressiekousen en klittenbandsystemen. LOF is hierbij aanwezig!

Opleiding Oedeemfysiotherapie

8 - 19 februari 2016

LOF Groningen biedt in samenwerking met de Vodder Schule Oostenrijk de opleiding Oedeemtherapie ad modum Vodder voor fysiotherapeuten aan.

Lees meer